Mark

Mark




BOTTLETOP, K11 Musea, HONG KONG









The concept for this store brought a new approach to design and sustainability that instead focused on the 'controversial' use of simple urban materials in a luxury setting.

Our goal was to design this store using recycled and local materials & fixtures, we focused predominantly on aluminium and recycled acrylics.



The project is based on grey/silver colour pallette that ranges from dull concrete to shiny aluminium and mirrors, embracing the original structure of the building to honour the notion of transparency.

The iconic Togetherband tapestry sits in the back of the store offering a stark contrast - colourful and instagramable.




“Delivering a different approach to design and sustainability”



DISPLAY UNIT


Bottletop's #TOGETHERBAND campaign representing the UN's 17 Global Goals. Bespoke display unit, re-used for this pop-up, made from 100% recycled acrylic. 





TRIVISION PANEL


Trivision kenetic panel: bringing the outside in.

A repurposed analigic urban advertising panel, bringing movement into the store, with 3 artworks on rotation.






ARTIST: BOMS


Collaboration with Boms, a Hong Kong street artist, graffiti writer.
Hand painted work celebrating Chinese calligraphy and translating Bottletop’s messaging from LDN to HK.




DISPLAY CABINET & METAL WORK TRUNKS


Showcasing craftsmanship and recycled materials.
The ordinary material found in common industrial and urban spaces, here re-interpreted in a luxury context, highlighting the importance of not adding new elements to an overloaded environment.








CEILING MIRRORS & FLOORING


Convex parking mirrors hang from the ceiling, subtely offering the viewer a new angle a way of considering fashion & the environment.

Metal flooring found everywhere from arcades, stations and buidling sites repurposed in a luxury setting.



CAN COLUMN

A solution to working with the mall’s existing concrete structure, whilst creating an eye catching feature in store.
Simple, yet extremely effective - we hand tied over 1,000 recycled aluminium cans to create the full column.



LINKS